'Ook Benitez wil PSV verlaten, Spaanse topclub toont opnieuw interesse'

'Ook Benitez wil PSV verlaten, Spaanse topclub toont opnieuw interesse'
21 augustus om 15:47
Laatste update: 21 augustus om 15:51

PSV dreigt opnieuw een belangrijke speler te verliezen. Nadat Jordan Teze vertrok naar AS Monaco en Olivier Boscagli zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar Brighton & Hove Albion, wil nu ook doelman Walter Benitez Eindhoven verlaten, zo meldt De Telegraaf.

Het vertrek van Teze naar AS Monaco en de mogelijke transfer van Boscagli naar Brighton & Hove Albion hebben al voor onrust gezorgd in Eindhoven. Nu voegt Benítez zich bij de lijst van spelers die PSV willen verlaten. De 31-jarige doelman heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar Atlético, ondanks dat een eerder bod door PSV werd afgewezen. Volgens De Telegraaf heeft de club van Diego Simeone nu een verbeterd bod van vier miljoen euro neergelegd.

PSV heeft zich tot dusver standvastig getoond in de onderhandelingen, maar de druk om een besluit te nemen neemt toe. Het verlies van een ervaren keeper als Benítez zou een grote aderlating zijn voor de ploeg, zeker met het oog op de Champions League-campagne die op het punt staat te beginnen. Bovendien zou het vertrek van Benítez het vertrouwen van andere spelers in de toekomstplannen van de club kunnen aantasten, wat de onrust binnen de selectie alleen maar verder zou vergroten.

Benítez staat bij PSV nog tot medio 2025 onder contract. Echter, met de aanhoudende interesse vanuit Madrid lijkt het steeds onwaarschijnlijker dat de Argentijn zijn contract in Eindhoven uitdient. De vraag is nu of PSV de onderhandelingen met Atlético zal hervatten of dat de club vast blijft houden aan haar standpunt. Met de dreigende uittocht van meerdere basisspelers staat de club voor een cruciale periode in deze transferzomer.