'Moeilijkheden in Eindhoven: PSV moet diep in de buidel tasten voor verdediger'

PSV moet diep in de buidel tasten voor Ko Itakur
21 augustus om 15:40

PSV heeft serieuze interesse in Ko Itakura van Borussia Mönchengladbach, maar de Duitse club is niet van plan om de Japanse verdediger zomaar te laten gaan. Volgens De Telegraaf zal PSV een clubrecord moeten breken om de 27-jarige international naar Eindhoven te halen.

Na het mislopen van Sepp van den Berg, die bij Liverpool blijft, richt PSV zich op nieuwe doelen voor de defensie. Ko Itakura, die eerder voor FC Groningen en Schalke 04 speelde, is een van de topkandidaten. Borussia Mönchengladbach staat echter alleen open voor gesprekken als PSV bereid is om vijftien miljoen euro of meer te betalen.

De druk op PSV om defensieve versterkingen binnen te halen is hoog. Met het vertrek van Jordan Teze naar AS Monaco en een mogelijke transfer van Olivier Boscagli naar Brighton, moet de club snel handelen. Peter Bosz wil zijn selectie versterken met minstens drie, en mogelijk zelfs vier, nieuwe verdedigers. Of PSV bereid is om het recordbedrag voor Itakura neer te leggen, zal de komende weken moeten blijken.