'PSV schakelt door na mislopen Van den Berg en komt uit bij voormalig FC Groningen-speler'

'PSV schakelt door na mislopen Van den Berg en komt uit bij voormalig FC Groningen
20 augustus om 22:41
Laatste update: 20 augustus om 22:56

PSV moet doorschakelen na het mislopen van Sepp van den Berg. De Eindhovenaren hebben volgens Voetbal International nu de pijlen gericht op oud FC Groningen-speler Ko Itakura.

PSV moet weer op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. Lang leek er gekeken te worden naar Van den Berg. In Eindhoven hoopte men aan vijftien miljoen euro genoeg te hebben, maar de Nederlander lijkt te gaan vertrekken voor bijna het dubbele. Volgens VI zijn de pijlen nu gericht op de 27-jarige Itakura. De voormalig speler van FC Groningen staat nu onder contract bij Borussia Mönchengladbach. Daar is de Japanner een gewaardeerde kracht. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft de verdediger een clausule in zijn contract staan waardoor hij voor een bedrag tussen de tien en vijftien miljoen euro weg mag.

Itakura is international van Japan en kwam al 29 keer uit voor het nationale elftal. Transfermarkt zet zijn marktwaarde op twaalf miljoen euro en de verdediger ligt nog tot 2026 vast bij Mönchengladbach. Bij de Duitse subtopper speelde Itakura al 48 wedstrijden. Afgelopen seizoen was de Japanner, uitgezonderd van een enkelblessure, basisklant bij alle wedstrijden van de nummer veertien van de Bundesliga.