Sterling op de schopstoel bij Chelsea: exit nadert voor 29-jarige aanvaller

Sterling op de schopstoel bij Chelsea: exit nadert voor 29-jarige aanvaller

21 augustus om 16:20

Raheem Sterling heeft te horen gekregen dat hij mag vertrekken bij Chelsea. De 29-jarige vleugelaanvaller maakt geen deel meer uit van de toekomstplannen van de club. Chelsea-manager Enzo Maresca bevestigde dit tijdens een persconferentie in aanloop naar het Europese duel met Servette.

Sterling was afgelopen zondag al niet bij de wedstrijdselectie voor het duel tegen Manchester City. Ook tegen Servette hoeft hij niet te rekenen op speeltijd. Maresca gaf aan dat hij werkt met een kleinere groep van 21 tot 22 spelers. "Ik heb Raheem verteld dat het moeilijk zal worden om minuten te maken," aldus Maresca. "Ik vind hem een goede speler, maar ik geef de voorkeur aan een ander type vleugelspeler."

Sterling, die in 2022 voor zestig miljoen euro overkwam van Manchester City, speelde in totaal 81 wedstrijden voor Chelsea en scoorde negentien keer. Ondanks zijn nog drie jaar lopende contract, lijkt een vertrek nu onvermijdelijk. Zijn salaris van 350 duizend euro per week maakt hem een van de grootverdieners bij Chelsea, wat de club graag wil verlichten.

De toekomst van Sterling ligt mogelijk in Italië, waar Juventus naar verluidt interesse heeft getoond in de Engelsman.