López laat Feyenoord achter zich en wordt gepresenteerd door nieuwe club

López laat Feyenoord achter zich en wordt gepresenteerd door nieuwe club

22 augustus om 18:36
Laatste update: 22 augustus om 18:46

Marcos López heeft Feyenoord verlaten. De back had meerdere opties en heeft uiteindelijk gekozen voor FC Kopenhagen. Lopez wordt verhuurd door de Rotterdammers en de ploeg uit Denemarken heeft een optie tot koop bedongen.

López had weinig perspectief bij Feyenoord. De back zag dat de Rotterdammers al meerdere spelers haalden deze zomer. López koos daarom voor een transfer. Slavia Praag leek lange tijd de club te zijn die er van door ging met López, maar die deal ketste af. Kopenhagen mengde zich vervolgens in de strijd. De Denen nemen de verdediger over op huurbasis en hebben daarbij een optie tot koop bedongen. 

Feyenoord versterkte zich in de zomer van 2022 met López, die overkwam San Jose Earthquakes uit de MLS. De verdediger speelde in totaal 45 wedstrijden in het eerste elftal van Feyenoord, maar wist in Rotterdam nooit uit te groeien tot basisspeler.

De Peruviaan wist met Feyenoord kampioen van de Eredivisie te worden en won afgelopen seizoen de KNVB Beker met de club. Dit seizoen versloeg Feyenoord PSV in de Johan Cruijff Schaal, waardoor López drie prijzen won in de afgelopen twee seizoenen met Feyenoord.