Feyenoord vreest voor afgelasting Klassieker: 'Dan kan er niet gevoetbald worden'

Volgens het AD vreest Feyenoord dat de politie wil staken tijdens de Klassieker
23 augustus om 07:58

Intern vrezen ze bij Feyenoord dat de thuiswedstrijd tegen Ajax niet door kan gaan, zo schetst Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad. De Rotterdammers hopen dat de politie niet op zondag 1 september besluit te staken, dat is de datum waarop de Klassieker in De Kuip wordt gespeeld.

De politiestakingen waren afgelopen week al onderwerp van gesprek in de Eredivisie. Zo werd het duel tussen NAC Breda en Ajax zonder blauw in en rond het stadion afgewerkt en dat was ook het geval bij FC Twente - Sparta Rotterdam. Daarmee is het staken nog niet voorbij en komt mogelijk de Klassieker in gevaar.

"In De Kuip hoor ik dat er vrees is omdat de politie besluit om bij wedstrijden te staken, of daar in ieder geval niet wenst aanwezig te zijn. Als ze deze wedstrijd (Feyenoord - Ajax, red.) meenemen, dan kan er niet gevoetbald worden", begint Gouka in de dagelijkse podcast van het AD. "Aboutaleb (burgemeester van Rotterdam, red.) gaat natuurlijk achter de politie staan en dan zijn de clubs kansloos."

"Dat is vervelend voor iedereen die de Klassieker wil zien, maar voor welke club zou het dan het meest vervelend zijn? Dan zou je denken Feyenoord, want die zijn dan wat verder dan Ajax zou je denken", vervolgt Gouka, dat het voor Ajax juist gunstig zou zijn. "Zij kunnen dan voluit trainen (omdat er dan geen return tegen Jagiellona Bialystok tussenzit, red.) Dat zou niet ongunstig zijn. Laten we hopen dat die wedstrijd gewoon doorgaat."

Feyenoord is al volle bak maatregelen aan het nemen om de Klassieker goed te laten verlopen. Afgelopen week werd aangekondigd dat er weer netten zullen hangen in De Kuip.