Ook komend weekend actie: bij deze Eredivisie-wedstrijden is er geen politie

Ook komend weekend actie: bij deze Eredivisie-wedstrijden is er geen politie
20 augustus om 14:30
Laatste update: 20 augustus om 14:34

De politiebonden gaan door met hun acties voor een structureel vroegpensioen en zullen komend weekend opnieuw afwezig zijn bij Eredivisieduels. Bij de wedstrijden Almere City - PSV en FC Groningen - AZ zal de politie niet aanwezig zijn.

Afgelopen weekend organiseerden de politiebonden bijeenkomsten tijdens de wedstrijden FC Twente-Sparta en NAC-Ajax, waardoor er geen politie aanwezig was. Deze acties verliepen zonder grote incidenten, wat volgens het Supporterscollectief Nederland bewijst dat politie-inzet vaak niet noodzakelijk is bij voetbalwedstrijden.

De politiebonden kondigden aan dat ze hun acties voortzetten bij de wedstrijden Almere City-PSV en FC Groningen-AZ. Dit houdt in dat de politie vanaf een uur voor de wedstrijd tot een uur na afloop afwezig zal zijn. De bonden benadrukken dat het werk van de politie zwaar is en dat er een structurele vroegpensioenregeling moet komen. De huidige tijdelijke regeling, die sinds 2021 geldt, stelt politiemedewerkers in staat om drie jaar voor hun AOW-leeftijd te stoppen, maar de bonden eisen een permanente regeling.

Het Supporterscollectief Nederland reageerde positief op het rustige verloop van de wedstrijden zonder politie-inzet en hoopt dat dit vaker kan gebeuren. Ze erkennen dat er soms politie nodig is bij voetbalwedstrijden, maar zijn blij dat afgelopen weekend heeft aangetoond dat dit in veel gevallen niet noodzakelijk is.