PSV kijkt naar Nicola Zalewski als nieuwe linksachter

'PSV kijkt naar Pools international als versterking achterin'

23 augustus om 12:40
Laatste update: 23 augustus om 12:40

PSV heeft in de zoektocht voor een nieuwe linksachter zijn oog laten vallen op Nicola Zalewski. De Pools international van AS Roma kan volgens meerdere bronnen rekenen op interesse. Zalewski was actief op het Europees Kampioenschap in Duitsland.

'Bevestiging: PSV kijkt naar Nicola Zalewski van AS Roma als nieuwe linksback', schrijft Eindhovens Dagblad-journalist Rik Elfrink op X over de mogelijke interesse van de Eindhovenaren. Zalewski zou al langer op de radar staan, maar PSV lijkt nu ook echt concreet te gaan worden in Italië. 'De Pool is al wat langer in beeld en werd op veel plekken al getipt. Een van de namen die momenteel dus concreet in beeld is, net als Ko Itakura.'

De enige verdediger in beeld is Zalewski dus zeker niet. De 22-jarige geboren Italiaan, maar uitkomend voor het Poolse elftal doorliep de jeugd van AS Roma. Van oorsprong is hij een middenvelder, maar Zalewski kan dus ook uit de voeten als linksachter. PSV en Peter Bosz zijn haastig op zoek naar defensieve versterkingen. Sergiño Dest zal namelijk er namelijk tot de winterstop nog uitliggen.

Afgelopen seizoen speelde hij 33 officiële wedstrijden voor de Giallorossi. Daarin scoorde de Pool geen enkele keer, maar wel leverde hij drie assists af. Ook dit seizoen kwam hij al in actie voor AS Roma. Tijdens het eerste competitieduel werd er met 0-0 gelijkgespeeld op bezoek bij Cagliari en daarin speelde Zalewski 69 minuten als linksbuiten. Volgens Transfermarkt.com heeft hij een marktwaarde van twaalf miljoen euro.