Kieft vreest 'ongezonde en onwenselijke dynamiek' bij PSV na mogelijke transfer

Kieft vreest 'ongezonde en onwenselijke dynamiek' bij PSV na mogelijke transfer
23 augustus om 20:05
Laatste update: 23 augustus om 20:07

Wim Kieft heeft in zijn column in De Telegraaf zijn zorgen geuit over de aanhoudende transferonrust bij PSV. Waar het team van Peter Bosz aanvankelijk goed leek voorbereid op een succesvol seizoen in de Champions League, is er nu grote onzekerheid ontstaan door transferwensen van meerdere belangrijke spelers. Kieft waarschuwt dat vooral clubs uit kleinere competities zoals de Eredivisie het slachtoffer worden van deze situatie.

Na het vertrek van Jordan Teze naar AS Monaco wil nu ook centrale verdediger Olivier Boscagli naar Brighton & Hove Albion vertrekken. Daarnaast ziet doelman Walter Benitez in Atletico Madrid een nieuwe uitdaging, ondanks dat hij daar waarschijnlijk op de bank zal belanden. Jerdy Schouten, die zowel bij PSV als tijdens het EK indruk maakte, staat eveneens in de belangstelling van grote Europese clubs zoals Napoli en Paris Saint-Germain."Als dat voor de start van de competitie zou zijn geweest dan kan je daar vrede mee hebben, maar nu alles al is begonnen...", uit Kieft zijn zorgen over het late handelen op de transfermarkt.

Kieft benadrukt dat het verlies van Schouten een grote klap zou zijn voor PSV. "Met Schouten zou Bosz misschien de belangrijkste speler in het successeizoen verliezen. Hij was de bepalende, rustgevende factor. Zijn vertrek kan een ongezonde en onwenselijke dynamiek op gang brengen." De oud-international wijst erop dat zo'n uittocht andere spelers kan aanmoedigen om ook te vertrekken, wat het nog moeilijker maakt om nieuwe kwaliteitsspelers aan te trekken.

Peter Bosz had gehoopt zijn successeizoen verder uit te bouwen, maar de huidige onrust in de kleedkamer en de voortdurende onzekerheid rondom transfers maken dit een lastige opgave. "Nu is er vooral grote onzekerheid in Eindhoven en dat is meestal niet bevorderlijk voor de prestaties nationaal en internationaal. Allemaal vanwege de transfertermijn die maar blijft doorlopen", concludeert Kieft in zijn column.