Olmo behoort Barça-selectie: dit is waarom het meespelen een race tegen de klok is

Olmo behoort tot Barça-selectie: dit is waarom de speler mogelijk niet kan spelen

24 augustus om 12:30
Laatste update: 24 augustus om 12:39

Barcelona speelt vanavond om 19.00 uur tegen Athletic Bilbao. Dani Olmo zit voor het eerst bij de selectie van het team van Hansi Flick, maar het is nog altijd uiterst onzeker of de Spanjaard in actie kan komen namens de Catalanen. Olmo is nog altijd niet ingeschreven als speler van FC Barcelona, waardoor het voor Barcelona een race tegen de klok wordt om de speler in te schrijven. 

Olmo maakte deze zomer de overstap van RB Leipzig naar FC Barcelona en zit tegen Athletic Club voor het eerst bij de selectie, maar er is nog onzekerheid rondom zijn inzetbaarheid. De middenvelder is nog niet ingeschreven bij La Liga, maar de Catalanen verwachten dit voor aanvang van de wedstrijd nog te kunnen regelen. Barcelona heeft tot vijf minuten voor de aftrap de tijd om de registratie af te ronden.

Waarom kan FC Barcelona Dani Olmo niet inschrijven?

Door de financiële beperkingen waarmee de club te maken heeft kan Barcelona Olmo niet inschrijven voor de competitie. Barcelona probeerde via sponsordeals, waaronder een nieuwe mogelijke overeenkomst met Nike, financiële ruimte te creëren, maar het proces verloopt tot dusver behoorlijk moeizaam. Volgens verschillende media kan Olmo vanavond alleen meedoen als daarvoor een uitgaande transfer wordt gerealiseerd. Clement Lenglet, Mika Faye en Vitor Roque staan op het punt de club te verlaten, dus bij één van die transfers kan Olmo alsnog meedoen tegen Bilbao.