Karsdorp richting de uitgang bij AS Roma: "We willen hem verkopen"

Karsdorp richting de uitgang bij AS Roma:
24 augustus om 15:55
Laatste update: 24 augustus om 15:56

Rick Karsdorp mag vertrekken bij AS Roma. Trainer Danielle De Rossi maakt op de persconferentie bekend de oud-Feyenoorder niet nodig te hebben bij de club. Volgens de oefenmeester steunt het bestuur zijn oordeel over Karsdorp.

"Ik heb besloten dat Karsdorp niet langer onderdeel uitmaakt van ons project", laat De Rossi weten op het persmoment. "De club steunt mij daarbij en we willen hem verkopen."

De Rossi zegt verschillende redenen te hebben om geen beroep meer te doen op Karsdorp. "Kleine tactische, technische en gedragsfactoren hebben me ertoe gezet deze beslissing te nemen. Ik neem daarvoor ook de verantwoordelijkheid." Abdulhamid is de beoogde opvolger van Kardorp bij de club uit Rome. De rechtsback van Al Hilal moet echter nog groen licht krijgen om de transfer te realiseren.

Karsdorp werd deze zomer in verband gebracht met PSV. De club uit Eindhoven staat voor een defensieve-crisis, maar lijkt er geen heil in te zien om Karsdorp weer terug naar Nederland te halen. 

De Nederlander staat nog tot 2025 onder contract bij de Romeinen. Met zijn salaris van 2,2 miljoen euro per jaar drukt hij behoorlijk op de begroting, waardoor AS Roma hem graag zal zien vertrekken.