Engelse media zien United in herhaling treden na late nederlaag tegen Brighton

Engelse media zien United in herhaling treden na late nederlaag tegen Brighton
24 augustus om 16:30
Laatste update: 24 augustus om 16:33

Manchester United leed een pijnlijke nederlaag tegen Brighton Hove & Albion, met Joao Pedro die in de 95e minuut de winnende treffer binnenkopte. Dit betekende de eerste nederlaag van het seizoen voor Erik ten Hag, die zich zorgen moet maken over de inconsistentie van zijn team. De Britse en internationale media waren scherp in hun analyses.

"Pedro bezorgt United een bittere nederlaag"

De BBC benadrukte hoe Manchester United dacht de wedstrijd te hebben gewonnen toen Alejandro Garnacho het net vond na een pass van Bruno Fernandes, maar het doelpunt werd afgekeurd na een VAR-check vanwege buitenspel van Joshua Zirkzee. "Joao Pedro kopte de winnende treffer binnen in de 95e minuut, waardoor Brighton hun perfecte seizoensstart verlengde ten koste van Manchester United." Daarnaast werd er kritiek geuit op de verdediging van United: "Harry Maguire besloot geen risico te nemen, wat Danny Welbeck de ruimte gaf om de openingstreffer te scoren."

"Bekend verhaal voor United"
The Guardian beschreef de nederlaag als een herhaling van oude fouten. "Ondanks nieuwe signings en een nieuwe eigenaar, was het een vertrouwd verhaal voor Manchester United. Brighton leek het grootste deel van de tweede helft waarschijnlijker om te scoren." Het blad bekritiseerde ook het gebrek aan scherpte bij United: "Voor alles wat ze goed deden, zoals het druk zetten op Brighton, ontbrak het hen aan overtuiging en was er slordigheid, vooral in de cruciale momenten."

"Vermijdbare fouten kosten United de wedstrijd"
The Mirror was niet mild voor Manchester United en bekritiseerde vooral de manier waarop de winnende goal van Brighton tot stand kwam. "Joao Pedro was de held voor Brighton, die profiteerde van een afgrijselijke verdedigingsfout van United." Ook werd er gewezen op het falen van de defensie bij de eerste treffer: "Slechte verdediging zorgde ervoor dat Welbeck zijn 100e clubdoelpunt scoorde tegen zijn voormalige club."

Het is duidelijk dat Manchester United nog veel werk te doen heeft als ze willen voorkomen dat dit soort nederlagen hun seizoen blijven beïnvloeden.