'Feyenoorder hakt knoop door en kiest voor vertrek naar Polen'

Update: 'Feyenoord verhuurt speler met koopoptie voor avontuur in Polen'

25 augustus om 23:43
Laatste update: 25 augustus om 23:43

Patrik Wålemark lijkt Feyenoord tijdelijk te gaan verlaten. De Zweedse buitenspeler is hard op weg naar een verhuur aan Lech Poznań, nadat de Poolse club een akkoord bereikte met de Rotterdammers, zo meldt 1908.nl.  Het is nog onduidelijk of er een optie tot koop is opgenomen in de deal.

Eerder probeerde Sturm Graz de deal te kapen met een financieel aantrekkelijker bod. Toch lijkt Wålemark voor het sportieve plaatje van Lech Poznań te kiezen, waar hij in een 4-2-3-1 formatie kan spelen. Dit in tegenstelling tot Sturm Graz, dat vaak in een 4-3-1-2 formatie speelt.

Bij Feyenoord is Wålemark overbodig, waardoor hij kan uitkijken naar een nieuwe club. De Rotterdammers hopen naar verluidt op een definitieve transfer van de Zweed, die nog tot medio 2026 onder contract staat in Rotterdam-Zuid.

Wålemark werd in januari 2022 voor 3,25 miljoen euro overgenomen van BK Häcken. In zijn tijd bij Feyenoord wist hij in 36 wedstrijden drie doelpunten en drie assists te leveren, maar hij kon nooit uitgroeien tot een vaste waarde. Nu ligt de bal bij de speler om de deal met Lech Poznań rond te maken.

Update: 1908.nl meldt zondagavond dat Feyenoord voor de verhuur van Patrik Wålemark ook een koopoptie aan Lech Poznan verstrekt. Het is onbekend wat de hoogte van het bedrag is.