'Feyenoord neemt Gimenez-bod in beraad en verkoopt niet direct nee'

Feyenoord zegt niet meteen nee tegen Nottingham Forest voor Santiago Gimenez
25 augustus om 20:55

In tegenstelling tot twee eerdere boden neemt Feyenoord het derde bod op Santiago Gimenez in beraad. Eerder veegden de Rotterdammers het geboden geld meteen van tafel af. Mocht het tot een transfer komen zal de Mexicaan de duurste uitgaande transfer ooit uit de clubgeschiedenis zijn.

'Feyenoord heeft het nieuwste bod van Nottingham Forest op Santiago Giménez in beraad genomen', weet Voetbal International te melden. Eerder kwam transfergoeroe Fabrizio Romano met het nieuws naar buiten dat de Premier League-club een derde bod van ruim 33 miljoen euro had gedaan. Daarbij zou Feyenoord ook een doorverkooppercentage op een volgende transfer krijgen.

'De club bestudeert het voorstel van, alles bij elkaar, 33 miljoen euro en gaat vervolgens nog in gesprek met de spits en zijn entourage', aluds het medium. Volgens VI is de houding van Feyenoord veelzeggend over een mogelijk akkoord. 'Dat Feyenoord nu niet meteen nee zegt, betekent dat het bod in de buurt komt bij wat de club wil hebben voor zijn spits. Giménez weet al wat hij kan gaan verdienen in Engeland, namelijk een megasalaris van rond de vijf miljoen pond, exclusief bonussen.'

Het enorme salaris wat de Mexicaan voor ogen heeft is ook al rond. Volgens Romano zouden Nottingham Forest en Gimenez het op een eerder moment al akkoord geworden zijn over persoonlijke termen. Slechts een akkoord tussen beide clubs staat dus tussen een transfer van de spits naar Engeland. Het zou een transferrecord worden van Feyenoord, want nooit eerder vertrok een speler voor zoveel geld. Momenteel is het record in handen van Mats Wieffer.