Olij over mogelijke transfer: 'Er is contact geweest met Feyenoord'

Nick Olij mogelijk naar Feyenoord
25 augustus om 17:35
Laatste update: 25 augustus om 17:35

Nick Olij maakt mogelijk de stap van Sparta Rotterdam naar Feyenoord. De keeper bevestigde zelf al dat er contact tussen beide partijen is geweest. Olij zou de vervanger moeten worden van Justin Bijlow en de strijd aan moeten gaan met Timon Wellenreuther.

"Er is contact geweest tussen Feyenoord en mijn zaakwaarnemer. Dat wist ik al een tijdje, maar ik vond dat niet gepast om vrijdag te melden", spreekt de aanvoerder van Sparta voor de camera's van ESPN na het gelijkspel met Feyenoord. "De focus moest op de wedstrijd zijn, niet op mij. Wat ik zelf wil? Ik wil eerst bij de Oranje-selectie zitten, dat ga ik afwachten. Daarna kijken we wat er deze week gaat gebeuren."

Bijlow vertrekt dus uit Rotterdam, want de keeper verloor de strijd met Wellenreuther om de plaats onder de lat. Mogelijk als Olij Sparta zich achter zich laat zal hij niet wekelijks in actie komen. "Op mijn leeftijd wil je denk ik altijd spelen, ongeacht naar welke club je gaat. Maar nogmaals: we gaan eerst zien hoe het zich ontwikkelt. Daarna kijken wel verder."

Contact tussen speler en club zijn er dus al geweest, maar het is nog niet duidelijk of Feyenoord zich al bij Sparta gemeld heeft. De 29-jarige heeft nog een contract tot medio 2026 en maakte in de transferzomer van 2022 de overstap van NAC naar Rotterdam. Volgens Transfermarkt.com heeft Olij een marktwaarde van vier miljoen euro.