Poolse kranten vrezen voor Ajax-opponent: 'De kampioen wordt vernederd'

Poolse kranten verbazen zich over Jagiellonia Bialystok
26 augustus om 09:40

De Poolse kranten staan met een mond vol tanden. Kampioen Jagiellonia Bialystok wist afgelopen weekend wederom niet te winnen en dus wordt er gevreesd voor de return in Amsterdam. Hoe leven de Poolse kranten naar het duel toe? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rijtje.

Ajax kende een makkelijke heenwedstrijd in Polen. De manschappen van Francesco Farioli wonnen onder leiding van een hattrick van Chuba Akpom uiteindelijk met 1-4. Daarmee bevinden de Amsterdammers zich in een uitstekende uitgangspositie en kan het een Europa League-ticket ruiken. Aan de andere kant ziet het er slecht uit voor de Poolse kampioen Jagiellonia Bialystok. Afgelopen weekend moest de ploeg op bezoek bij GKS Katowice en voor de vijfde maal op een rij werd er verloren. 

Hoe zien de Poolse kranten Jagiellonia Bialystok?

'De kampioen is helemaal uitgekleed en wordt vernederd', schrijft het Poolse Fakt. De vinger op de zere plek drukken durft Fakt half, want het speelschema van Jaga zou te veel zijn. 'Het gaat heel slecht met Jagiellonia, ze verliezen zelfs van een gepromoveerde club. Jagiellonia is in niets meer de club die kampioen van Polen werd. De coach klaagde al dat zijn spelers in zeer korte tijd tien wedstrijden hebben gespeeld. Met de wedstrijden in de Champions League, Europa League en Ekstraklasa is er simpelweg geen tijd voor training.'

Toch ziet Fakt ook de tekortkomingen van de ploeg. 'Maar een bal wegschieten hoef je niet te trainen. We zagen tegen Katowice dezelfde nonchalance als eerder dit seizoen. Het gevolg: vijf wedstrijden op rij verliezen en dat moet er nog een tweede keer tegen het grote Ajax worden gespeeld.' Ook het Poolse Sport ziet het met lede ogen toe. 'Vijf nederlagen op rij al, en dat aantal lijkt zo goed als zeker toe te nemen.'

Op donderdagavond staat de return van de play-off kwalificatieronde van de Europa League op het programma. Na FK Vojvodina en Panathinaikos lijkt Ajax dus ook af te gaan rekenen met Jagiellonia Bialystok. Het duel in de Johan Cruijff Arena begint om 20.00 uur en is live te volgen via Ziggo Sport. Ook VoetbalNieuws.nl zal een liveblog bijhouden over de wedstrijd. Deze komt te zijner tijd online.