Niet in goede doen: dit is de huidige vorm van Ajax-opponent Jagiellonia Białystok

Wat is de huidige vorm van Jagiellonia Bialystok?
25 augustus om 19:25
Laatste update: 25 augustus om 19:25

In de tocht richting het felbegeerde Europa League-ticket neemt Ajax het in de play-off ronde op tegen Jagiellonia Bialystok. De Poolse opponent begon in de Champions League, maar daalde uiteindelijk af naar de Europa League. Hoe is de vorm van JagaVoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Ajax kende geen kind aan Jagiellonia Bialystok tijdens de heenwedstrijd. Uiteindelijk wonnen de Amsterdammers met 1-4 en Mika Godts miste bij die stand nog een strafschop. Adrián Diéguez had de Polen nog de voorsprong gegeven in de vijfde minuut, maar deze voorsprong werd snel van het bord gepoetst. Daarmee lijkt de return van donderdagavond in de Johan Cruijff Arena al beslist, maar niets kan minder waar blijken. Jagiellonia Bialystok heeft echter betere vorm gekend.

Wat is de huidige vorm van Jagiellonia Bialystok?

Het seizoen voor Jagiellonia Bialystok begon met het eerste oefenduel op 28 juni. Sindsdien werden er dertien wedstrijden gespeeld, waarvan er zes werden gewonnen. Twee wedstrijden werden ook al uitgesteld door de Poolse voetbalbond, waaronder de Super Cup wedstrijd tegen bekerwinnaar Wisla Krakow. Ook het Ekstraklasa-duel met Motor werd naar een latere datum verzet. Dat was kort voor het heenduel met Bodø/Glimt. 

In tegenstelling tot Ajax gaf de Poolse voetbalbond Jagiellonia Bialystok geen vrij tussen de wedstrijden met de Amsterdammers in. Net als in het Europa League-kwalificatieduel ging het echter spectaculair mis in de competitie. GKS Katowice, een middenmoter uit Polen, won in eigen huis met 1-3 en daarmee was de vijfde nederlaag op een rij een feit. 

De resultaten van Jagiellonia Bialystok:

28 juni: Jagiellonia Bialystok - Sigma Olomouc (1-1)
3 juli: Jagiellonia Bialystok - Miedz (3-1)
6 juli: Legia Warschau - Jagiellonia Bialystok (2-0)
19 juli: Jagiellonia Bialystok - Puszcza (2-0)
23 juli: Panevezys - Jagiellonia Bialystok (0-4)
27 juli: Radomiak - Jagiellonia Bialystok (2-3)
31 juli: Jagiellonia Bialystok - Panevezys (3-1)
3 augustus: Jagiellonia Bialystok - Stal Mielec (2-0)
7 augustus: Jagiellonia Bialystok - Bodø/Glimt (0-1)
13 augustus: Bodø/Glimt - Jagiellonia Bialystok (4-1)
17 augustus: Jagiellonia Bialystok - Cracovia (2-4)
22 augustus: Jagiellonia Bialystok - Ajax (1-4)
25 augustus: GKS Katowice - Jagiellonia Bialystok (3-1)