Feyenoord en Nottingham Forest zijn op een haar na rond over Gimenez, weet 1908.nl

Update: 'Gimenez-deal is rond: Feyenoord ontvangt recordbedrag van Nottingham'

26 augustus om 13:54
Laatste update: 26 augustus om 13:53

Santiago Gimenez gaat Feyenoord zo goed als zeker verlaten, zo weet 1908.nl. De Rotterdammers gaan een recordtransfer in de boeken schrijven als de deal met Nottingham Forest - die naar verluidt op een haar na rond is - is afgerond.

De laatste week is er flink onderhandeld tussen Feyenoord en Nottingham Forest over Gimenez. De Premier League-club kwam met zijn biedingen eerst niet in de buurt van wat de Rotterdammers wilden hebben, maar daar is met het laatste bod verandering in gekomen. Feyenoord gaat een inkomend transferrecord krijgen, zo klinkt het.

Volgens 1908.nl ontvangt Feyenoord een vast transferbedrag van 33 miljoen euro plus twee miljoen aan bonussen. Tegen deze voorwaarden gaat de Stadionclub volledige meewerking verlenen voor de transfer van Gimenez, die er op persoonlijk vlak al langere tijd uit is met Nottingham, klinkt het. Eddie Nketiah komt in ieder geval niet naar Forest. De spits van Arsenal was lang in beeld bij de club, maar die transfer is al afgeketst.

Er bestaat een kans dat Feyenoord een vervanger gaat halen voor Gimenez, zo klinkt het. De Rotterdammers zouden een spits op het oog hebben die jonger is dan 21 jaar, maar de club werd nog niet concreet voor deze aanvaller.

Update: de deal is niet op een haar na, maar volledig rond, meldt 1908.nl. Feyenoord heeft bovenop de hierboven genoemde financiële voorwaarden naar verluidt ook een doorverkooppercentage van vijftien procent bedongen. Gimenez vetrekt op zeer korte termijn per privévliegtuig naar Engeland.