Deze scheidsrechter fluit de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax

Deze scheidsrechter fluit de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax

26 augustus om 18:12

Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld om de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax van aanstaande zondag te gaan leiden. De 41-jarige arbiter zal, wanneer de wedstrijd überhaupt doorgaat, om 14.30 uur het eerste fluitsignaal laten klinken.

Welke scheidsrechter fluit Feyenoord - Ajax?

Makkelie wordt in Rotterdam ondersteund door grensrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries. Sander van Eijk is de dienstdoende vierde official, met Rob Dieperink als VAR en Freek Vandeursen als assistent-VAR.

Klassieker staat op losse schroeven
Het is echter nog sterk de vraag of de wedstrijd kan doorgaan. Dat heeft alles te maken met het feit dat er komende zondag rondom De Kuip geen politie aanwezig zal zijn. De politiebonden voeren actie voor een betere pensioenregeling en grijpen onder meer de Klassieker aan om hun boodschap tot uiting te brengen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam is eindverantwoordelijke, waardoor de bal momenteel bij hem ligt. Het is aan de afzwaaiende Aboutaleb om te bepalen of de wedstrijd ook zonder politie kan worden gespeeld. Bij de Klassieker zijn al jaren geen uitsupporters meer welkom, maar desondanks zijn er nog regelmatig ongeregeldheden.

Feyenoord is het seizoen zeer matig begonnen. De ploeg van trainer Brian Priske pakte vijf punten uit de eerste drie wedstrijden. Ajax speelde door de Europese verplichtingen nog maar twee Eredivisie-wedstrijden. Na een 1-0 overwinning op SC Heerenveen werd er teleurstellend met 2-1 verloren van NAC Breda. De Amsterdammers komen komende donderdag in de play-offs van de Europa League nog in actie tegen Jagiellonia Bialystok uit Polen. De heenwedstrijd werd met 1-4 gewonnen.