Wie is Facundo González, de verdediger die Feyenoord heeft gepresenteerd?

Wie is Facundo González, de verdediger die een transfer naar Feyenoord gaat maken?
29 augustus om 11:25
Laatste update: 29 augustus om 11:26

Facundo González Molino, geboren op 6 juli 2003 in Montevideo, Uruguay, is een veelbelovende centrumverdediger die een huurtransfer naar Feyenoord heeft gemaakt. Op 21-jarige leeftijd heeft González al een indrukwekkend traject doorlopen in zijn nog jonge carrière. Hij is 1,93 meter lang en beschikt over zowel de Uruguayaanse als Italiaanse nationaliteit, wat hem een interessante speler maakt voor diverse Europese clubs. VoetbalNieuws vertelt je het belangrijkste over deze speler!

Feyenoord toont interesse in Facundo González

González begon zijn professionele voetbalcarrière in de jeugdopleiding van Espanyol in Spanje, maar maakte al snel de overstap naar Valencia, waar hij zijn talent verder ontwikkelde. In de zomer van 2023 werd hij door Juventus aangetrokken voor een bedrag van 1,75 miljoen euro. De Italiaanse club besloot hem echter direct te verhuren aan Sampdoria, waar hij zijn debuut maakte in de Serie B op 24 september 2023. Onder coach Andrea Pirlo wist González zich al snel te bewijzen en hij werd een vaste waarde in de verdediging van Sampdoria.

Facundo González als international van Uruguay

Internationaal heeft González ook zijn sporen verdiend. Hij was een cruciale speler voor het Uruguayaanse nationale team onder 20 jaar en speelde een belangrijke rol in het winnen van het WK onder 20 in 2023. Zijn prestaties in dit toernooi trokken de aandacht van vele topclubs, waaronder Feyenoord, dat hem nu wil binnenhalen als versterking voor hun defensie.

González wordt geprezen om zijn fysieke kracht, lengte, en solide verdedigende kwaliteiten. De Rotterdamse club heeft hem volgens transferexpert Gianluca Di Marzio zo goed als binnen. González wordt in eerste instantie gehuurd, met een koopoptie van ongeveer zes miljoen euro. Die kan verplicht worden naar mate hij een bepaald aantal wedstrijden speelt. Dit zou Feyenoord de kans geven om de jonge verdediger eerst in de Eredivisie te testen voordat ze besluiten tot een definitieve overname. González' rol bij Feyenoord zal waarschijnlijk vooral gericht zijn op het ondersteunen van de basisverdediging, waarbij hij als back-up voor Dávid Hancko kan fungeren.

González' contract bij Juventus loopt nog tot medio 2026. Volgens Transfermarkt.nl vertegenwoordigt hij een marktwaarde van ongeveer twee miljoen euro. In onderstaande video worden de kwaliteiten van González tentoongesteld.