'Ajax richt vizier op volgende oud-Liverpool-speler, Gorter wijst Belgen af'

'Ajax richt vizier op volgende oud-Liverpool-speler, Gorter wijst Belgen af'
26 augustus om 19:00

Bij Ajax is het momenteel allesbehalve rustig op de transfermarkt. Terwijl Jay Gorter opnieuw een transfer afwijst, richt de Amsterdamse club zich op een mogelijke versterking met Alex Oxlade-Chamberlain. Met nog enkele dagen te gaan voor het sluiten van de transferperiode, roert Ajax zich nog nadrukkelijk.

Gorter heeft namelijk wederom een potentiële transfer afgeblazen. Na eerder SC Heerenveen een 'nee' te hebben verkocht, heeft de derde doelman van Ajax nu ook RSC Anderlecht bedankt voor hun interesse, zo meldt het Belgische medium Het Laatste Nieuws. De Belgische club zag in Gorter een ideale tweede doelman achter Colin Coosemans, maar de Ajacied ziet geen toekomst in een dergelijke rol. Gorter blijft voorlopig bij Ajax, waar hij momenteel derde keuze is achter Remko Pasveer en Diant Ramaj. De positie van Gorter kan echter snel veranderen, omdat er speculaties zijn dat Ramaj nog voor de deadline zal vertrekken.

'Brentford en Ajax strijden om Oxlade-Chamberlain'
Aan de andere kant kijkt Ajax vooruit en heeft het zijn zinnen gezet op Oxlade-Chamberlain. Volgens de Turkse journalist Sercan Dikme van Sports Digitale wil de club de 31-jarige middenvelder overnemen van Besiktas. Oxlade-Chamberlain, die vastligt tot 2026, werd niet ingeschreven voor het nieuwe Süper Lig-seizoen, wat zijn vertrek aannemelijk maakt. Ook Brentford heeft interesse getoond, en beide clubs zouden al contact hebben gelegd met de entourage van de speler. Ajax zou echter een streepje voor hebben door de aanwezigheid van Jordan Henderson, de voormalige teamgenoot van Oxlade-Chamberlain bij Liverpool, die mogelijk een rol speelt in het overtuigen van de Engelse middenvelder.

Oxlade-Chamberlain begon zijn carrière bij Southampton en maakte in 2011 de overstap naar Arsenal. In 2017 verkaste hij voor veertig miljoen euro naar Liverpool, waar hij zes prijzen won. Zijn tijd bij Besiktas was minder succesvol, wat mogelijk leidt tot een snelle exit bij de Turkse club. De komende dagen zullen uitwijzen of Ajax erin slaagt de ervaren middenvelder binnen te halen.