Romano: Slot hoopt Italiaanse superster te overtuigen van stap naar Liverpool

Romano: Slot hoopt Italiaanse EK-winnaar te overtuigen van stap naar Liverpool

26 augustus om 19:46

Liverpool hoopt in de laatste week van de transferwindow nog een superster binnen te halen. Volgens Fabrizio Romano heeft de ploeg van trainer Arne Slot contact opgenomen met Federico Chiesa van Juventus.

Chiesa is momenteel beschikbaar op de transfermarkt. Dat heeft alles te maken met het feit dat zijn contract aan het einde van het seizoen afloopt. Omdat er (nog) geen overeenkomst voor een verlenging is bereikt, is het voor Juventus aanlokkelijk om hem deze zomer voor een miljoenenbedrag te laten vertrekken.

Liverpool zou maandag hebben geïnformeerd naar de linksbuiten, die ook op andere aanvallende posities uit de voeten kan. The Reds onderzoeken momenteel de voorwaarden van een mogelijke deal, aangezien Chiesa wel oren zou hebben naar een overstap naar de Premier League.

De 26-jarige Italiaanse international werd in de zomer van 2022 door Juventus voor 44,6 miljoen euro overgenomen van Fiorentina. Sindsdien speelde hij 131 wedstrijden voor De Oude Dame, waarin hij 32 goals maakte en 23 assists gaf. Met Juventus werd hij geen Italiaans kampioen, maar won hij wel tweemaal de beker. In 2021 had hij een groot aandeel bij het Italiaanse elftal dat Europees kampioen werd.