Twente presenteert Zweeds international met Champions League-ervaring

Twente presenteert Zweeds international met Champions League-ervaring

27 augustus om 10:09

FC Twente heeft de defensie versterkt met de komst van Gustaf Lagerbielke. De 24-jarige centrale verdediger wordt voor één seizoen gehuurd van het Schotse Celtic. In de overeenkomst is geen optie tot koop opgenomen.

Lagerbielke, die eerder voor diverse clubs in Zweden speelde voordat hij in 2023 de overstap maakte naar Celtic, is enthousiast over zijn nieuwe avontuur bij FC Twente. "Toen ik van de belangstelling van FC Twente hoorde, was ik direct geïnteresseerd", aldus Lagerbielke tegenover de clubmedia. "De club heeft een rijke historie en de laatste vier jaar goede successen behaald. Na mijn gesprek met de trainer heb ik een goed beeld gekregen van de plannen en wilde ik graag naar FC Twente. Komend seizoen hoop ik zo veel mogelijk te spelen, zo hoog mogelijk met FC Twente te eindigen in de competitie."

Volgens technisch directeur Arnold Bruggink biedt de komst van Lagerbielke de nodige versterking voor de defensie van FC Twente, vooral na het vertrek van Robin Pröpper naar Rangers. "Gustaf is een fysiek sterke verdediger die zowel verdedigend als aanvallend kopsterk is en beschikt over een goede pass", zegt Bruggink. "Hij is comfortabel aan de bal en past goed in de Nederlandse competitie."

Lagerbielke speelde tot dusver twee officiële interlands voor Zweden. Vorig seizoen speelde hij ook twee wedstrijden in de groepsfase van de Champions League, beide keren tegen Feyenoord. In het duel in Schotland, dat door Celtic met 2-1 werd gewonnen, was hij nog trefzeker.