Dit is hoe Feyenoord en Ajax reageren op de afgelaste Klassieker

Dit is hoe Feyenoord en Ajax reageren op de afgelaste Klassieker
27 augustus om 18:10

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax gaat komende zondag niet door. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft dit dinsdag besloten naar aanleiding van aangekondigde acties door politiebonden. Een nieuwe datum voor de wedstrijd is nog niet bekend.

Zowel Feyenoord als Ajax zijn teleurgesteld dat De Klassieker van aankomende zondag geen doorgang kan vinden. De clubs zijn van mening dat het voetbal heeft moeten lijden onder een discussie waar zij geen deel van uitmaken en dat wordt door beide partijen betreurd.

De reactie van Feyenoord op het doorgaan van De Klassieker

Feyenoord laat op de clubwebsite weten het besluit te betreuren en geeft aan begrip te hebben voor de acties, maar vindt het jammer dat het voetbal opnieuw als middel wordt ingezet voor een discussie waar zij geen partij in zijn. "Dat de burgemeester het niet verantwoord acht de wedstrijd door te laten gaan zonder aanwezigheid van politie begrijpen en onderschrijven wij”, aldus de Rotterdamse club. 

Hoe reageert Ajax op het afgelasten van De Klassieker?

Ook Ajax reageerde teleurgesteld op het besluit. "We hadden zondag graag gevoetbald. Dat het niet door kan gaan is teleurstellend. Jammer dat het voetbal de dupe is geworden van deze discussie", laat de club weten in een reactie aan ESPN