Aboutaleb spreekt zich uit over nieuwe datum Klassieker:

Aboutaleb spreekt zich uit over nieuwe datum Klassieker: "Niet in het donker"

27 augustus om 19:50

De KNVB staat voor een flinke uitdaging nu De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax komende zondag is afgelast. Door de overvolle speelkalender wordt het lastig om een nieuwe speeldatum te vinden. De lokale driehoek van Rotterdam, de Eredivisie CV en de KNVB zijn hierover in gesprek.

Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb heeft zijn wensen duidelijk gemaakt voor de camera van ESPN. Dat De Klassieker in de avond wordt gespeeld lijkt uitgesloten. "Niet in het donker, nee", zegt Aboutaleb bij ESPN. "Dus dat moet de KNVB maar kijken wat ze ermee kunnen. Ze moeten met een optie komen. Ik loop nergens op vooruit." De burgemeester wacht af wat de KNVB voorstelt. "Ik moet kijken als ze met een optie komen, als ik heel veel politie nodig heb voor andere evenementen dan hebben we een probleem. We zijn daarover met elkaar in gesprek. Dat gesprek moet een goede datum en goed tijdstip opleveren."

Een optie om De Klassieker in te halen is tijdens de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker eind oktober, wanneer Feyenoord en Ajax niet in actie komen door hun Europese verplichtingen. Een andere mogelijkheid is begin december, hoewel de gemeente Rotterdam niet enthousiast is over een midweekse inhaalwedstrijd. "Wij hebben te horen gekregen dat de gemeente niet staat te springen om doordeweeks in te halen", weet Jan de Jong (directeur Eredivisie).