Here we go: Slot haalt met Italiaan geduchte concurrent voor Gakpo naar Liverpool

Here we go: Slot haalt met Italiaan geduchte concurrent voor Gakpo naar Liverpool

28 augustus om 13:52

Liverpool heeft een akkoord bereikt met Juventus over de transfer van Federico Chiesa. De Italiaanse aanvaller tekent een vierjarig contract bij de Engelse topclub, zo meldt Fabrizio Romano. Liverpool betaalt een initiële vergoeding van dertien miljoen euro, die door bonussen nog kan oplopen. Chiesa vliegt vandaag nog naar Merseyside om zich bij zijn nieuwe team aan te sluiten.

Liverpool-manager Arne Slot was al een tijdje bezig om de komst van Chiesa te realiseren. De Italiaanse international, die vorig seizoen beschikbaar kwam op de transfermarkt vanwege een aflopend contract bij Juventus, stond hoog op het verlanglijstje van The Reds. Met zijn ervaring en veelzijdigheid in de aanvalslinie ziet Liverpool in Chiesa een ideale versterking voor het komende seizoen. Dit betekent echter ook dat Oranje-international Cody Gakpo er een geduchte concurrent bij heeft.

Chiesa kwam in 2022 voor 44,6 miljoen euro over van Fiorentina naar Juventus, waar hij 131 wedstrijden speelde. Met 32 doelpunten en 23 assists bewees hij zijn waarde, al wist hij geen Italiaanse landstitel te winnen. Wel won hij tweemaal de beker en had hij een belangrijk aandeel in de EK-winst van Italië in 2021. Woensdag maakt hij de overstap naar Liverpool, waar hij zijn carrière in de Premier League zal voortzetten.