Frenkie op de weg terug: zo gaat het momenteel met de blessure van de middenvelder

Zo gaat het momenteel met de blessure van Frenkie de Jong
13 september om 20:20
Laatste update: 13 september om 20:20

Zorgwekkende berichten uit Spanje over Frenkie de Jong. De middenvelder van FC Barcelona staat mogelijk nog langer aan de kant door een enkelblessure die hij opliep in april tijdens de Clásico tegen Real Madrid. VoetbalNieuws.nl geeft je inzicht in de huidige stand van zaken.

De Jong werkt sinds april aan zijn herstel, maar de voortgang verloopt moeizaam. Spaanse media melden dat een operatie de enige optie lijkt om het herstel van zijn enkelblessure volledig te kunnen garanderen. Dit zou betekenen dat zijn rentree, gepland voor eind september, mogelijk verder uitgesteld moet worden. Elke verkeerde beweging kan zijn blessure verergeren, wat voor extra bezorgdheid zorgt binnen de club.

De afwezigheid van De Jong heeft Barcelona in een lastig parket gebracht. Zijn vervanger, de zeventienjarige Marc Bernal, liep afgelopen week een zware knieblessure op. Hierdoor is Bernal, die al werd betiteld als 'de nieuwe Busquets', langdurig uitgeschakeld. Barcelona overwoog om Stefan Bajcetic van Liverpool te huren, maar die koos voor een overstap naar Red Bull Salzburg.

Update 13-09-2024: Volgens Mundo Deportivo is De Jong op de weg terug bij Barcelona. De Oranje-international zal komende week de groepstraining bij FC Barcelona weer hervatten. Afgelopen week zou de middenvelder individuele trainingen positief hebben afgerond en dus kan hij de volgende stap zetten in zijn herstelprocess.