Stengs onder het mes: dit is hoeveel wedstrijden hij al moest missen bij Feyenoord

Stengs onder het mes: dit is hoeveel wedstrijden hij al moest missen bij Feyenoord
29 augustus om 12:33

Calvin Stengs moet worden geopereerd aan zijn knie. De aanvallende middenvelder annex aanvaller van Feyenoord zal hierdoor de komende weken afwezig zijn en dat is niet voor het eerst. VoetbalNieuws zet zijn blessuregeschiedenis op een rij.

Stengs leek deze zomer op weg naar Charlotte FC in de Major League Soccer. Echter kwam de Feyenoorder niet door de medische keuring en zag hij een stap naar de Verenigde Staten afketsen. Volgens hem was er niets mis met zijn gezondheid, maar door zijn huidige kwetsuur zal er weer extra worden gekeken naar de aanvaller.

Hoeveel wedstrijden van Feyenoord moest Stengs al missen door blessures?

Stengs is allesbehalve blessurevrij. De Feyenoorder mist op zijn tijd wel eens een wedstrijd van de Rotterdammers en ook bij zijn vorige ploegen waren blessures aanwezig. Bij AZ miste de aanvaller al eens 78 wedstrijden door een gescheurde kruisband. Hierdoor stond Stengs 432 dagen aan de kant.

Sinds zijn komst naar Feyenoord liep Stengs al eens blessures op. Zo had de aanvallende middenvelder te kampen met overbelasting, ziektes en een eerdere knieblessure. In totaal miste Stengs al zeven wedstrijden voor Feyenoord wegens een blessure en zat hij daarnaast al meermaals op de bank aangezien hij terug kwam van een blessure en geen volle wedstrijd aan kon. Door zijn knieoperatie gaat Stengs wederom meerdere wedstrijden missen.

Blessures Stengs:
Overbelasting: december 2023 - 1 wedstrijd
Overbelasting: januari 2024 - 1 wedstrijd
Knieblessure: februari/maart 2024 - 4 wedstrijden
Ziek: augustus 2024: 1 wedstrijd
Knieblessure: heden