Dit is de deadline voor ploegen om de definitieve Champions League-selectie door t

Dit is de deadline voor ploegen om de definitieve Champions League-selectie door te geven

2 september om 23:25
Laatste update: 2 september om 23:25

PSV en Feyenoord hebben selectie op orde. Beide ploegen weten sinds donderdag welke ploegen zij gaan treffen in de Champions league en VoetbalNieuws vertelt je wanneer zij de definitieve selectie moeten inleveren bij de UEFA.

Donderdagavond stond de planning van de Champions League op het programma. PSV en Feyenoord weten wie zij gaan treffen en beide ploegen zullen klaar moeten zijn voor een flinke strijd. Tot 3 september mogen zij de selectie nog versterken en dat is ook voor de UEFA een belangrijke dag.

Wanneer moet de definitieve Champions League-selectie worden doorgegeven aan de UEFA?

De UEFA-richtlijnen schrijven voor dat alle ploegen tot 3 september 23.59 uur hebben om de definitieve selectie door te geven aan de UEFA. Tot die tijd mogen ploegen in Europa nadenken over wie zij in willen schrijven. In totaal mogen clubs 25 spelers op de lijst zetten. Dit geldt enkel voor spelers die ouder zijn dan 21 jaar.

Aangezien er de afgelopen weken al voorronde wedstrijden werden gespeeld en spelers mogelijk door transfers al voor een andere ploeg uitkwamen, zijn er speciale regels omtrent het inschrijven van getransfereerde spelers. Een speler die in de voorronde voor een andere club speelde, mag gewoon voor zijn nieuwe club meedoen in de groepsfase. Een speler die in de winter over komt naar een nieuwe club mag dan opnieuw worden ingeschreven voor zijn nieuwe club met een maximum van drie nieuwe aanwinsten.