'Feyenoord-verdediger trekt op Transfer Deadline Day naar Schotland'

Neraysho Kasanwirjo gaat naar Rangers FC
30 augustus om 06:40

Neraysho Kasanwirjo vertrekt op Transfer Deadline Day mogelijk van Feyenoord naar Rangers. De verdediger had al eerder te horen gekregen te kunnen vertrekken bij de Rotterdammers. Het zal een transfer op huurbasis zijn met optie tot koop.

'Kasanwirjo hard op weg naar Rangers', kopt het betrouwbare 1908.nl over de mogelijke overstap van de multi-inzetbare verdediger. 'Kasanwirjo gaat de overstap naar de Scottish Premier League maken. Rangers FC is concreet voor de multifunctionele verdediger én er ligt al een akkoord met Feyenoord.' Daarmee komt er al spoedig een einde aan zijn carrière in Rotterdam, want in de winter van 2023 kwam Kasanwirjo nog over van FC Groningen.

Het zal dus gaan om een transfer op huurbasis. Rangers zal Kasanwirjo tot medio juni 2025 onder contract hebben staan, maar de Schotten hebben ook een koopoptie in het contract gekregen. Het contract van de Nederlander liep nog tot medio 2027 bij Feyenoord, maar die deur zal hij dus achter zich dichttrekken. Feyenoord nam hem voor twee miljoen euro over van De Trots van het Noorden in 2023.

Uiteindelijk speelde Kasanwirjo slechts negen offciële duels voor Feyenoord. Hij doorliep de jeugdopleiding van Ajax, waarna FC Groningen hem een uitkomst bood toen hij niet kon doorbreken in het eerste elftal. De Rotterdammers namen hem uiteindelijk over, maar verhuurden hem vorig seizoen voor één seizoen aan het Oostenrijkse Rapid Wien.