Blessure-update De Jong: Barcelona wil flink risico nemen en stelt ultimatum

Blessure-update De Jong: Barcelona wil flink risico nemen en stelt ultimatum
31 augustus om 08:49

Frenkie de Jong staat al enige tijd langs de kant. De middenvelder van FC Barcelona is nog altijd herstellende van een enkelblessure en VoetbalNieuws geeft je een belangrijke update.

Bij Barcelona is men geïrriteerd. De Jong is nog altijd niet fit en staat sinds april al langs de kant. De Nederlander had mee moeten gaan naar het EK, maar zijn blessure gooide roet in het eten. Zelfs weken later is de enkel van De Jong nog niet honderd procent genezen en de controleur wil enkel pas aan de slag als dat het geval is.

Welke drastische optie ligt nu in het verschiet voor De Jong?

Barcelona hoopt spoedig weer over de Nederlander te kunnen beschikken. Het lijkt er volgens Mundo Deportivo echter op dat zij wel risico’s willen nemen. De Catalanen hebben De Jong vijftien dagen de tijd gegeven om te beslissen of hij onder het mes wil of met pijn weer aan de slag wil. Volgens Barça zijn er meer spelers die met lichte klachten lang kunnen spelen. De Jong zou enkel pijnvrij willen voetballen waardoor een operatie wellicht in het verschiet ligt. Wellicht, want De Jong gaf eerder al aan zelf niet onder het mes te willen.