Wie is Hwang In-beom, de mogelijke vervanger van Wieffer bij Feyenoord?

Wie is Hwang In-beom, de nieuwe middenvelder van Feyenoord?

2 september om 20:20
Laatste update: 2 september om 20:20

Hwang In-beom heeft officieel bij Feyenoord getekend. De Zuid-Koreaan komt over van Rode Ster Belgrado en tekent in Rotterdam een contract tot medio 2028. Wie is deze middenvelder die op Transfer Deadline Day heeft getekend? VoetbalNieuws.nl schetst een profiel.

Wie is Hwang In-beom?

Hoe verloopt de carrière van Hwang In-beom?

Hwang In-beom werd geboren op 20 september 1996 in Daejeon, Zuid-Korea. Hij begon zijn professionele voetbalcarrière in 2015 bij Daejeon Citizen, waar hij al snel zijn stempel drukte als een van de meest veelbelovende jonge talenten in de Zuid-Koreaanse K-League. Zijn talent kwam snel tot bloei, en hij werd de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de club. Ondanks de degradatie van Daejeon naar de tweede divisie, groeide Hwang uit tot een vaste waarde en werd hij al snel opgemerkt door grotere clubs, zowel binnen als buiten Zuid-Korea.

In 2019 waagde Hwang de sprong naar het buitenland door te tekenen bij Vancouver Whitecaps in de Major League Soccer. Hier maakte hij indruk met zijn veelzijdigheid, precisie in passing en vermogen om zowel aanvallend als verdedigend zijn steentje bij te dragen. Zijn prestaties in de MLS trokken de aandacht van Europese scouts, en in 2020 maakte hij de overstap naar Rubin Kazan in Rusland.

Hwang In-beom als speler van Olympiacos

Na zijn periode bij Rubin Kazan verhuisde Hwang in 2022 naar Olympiacos in Griekenland. Daar had hij een uitstekend seizoen, waarin hij onder meer werd uitgeroepen tot Speler van de Maand en door de fans werd gekozen als de beste speler van Olympiacos. Echter, net voor de start van het volgende seizoen raakte Hwang in conflict met de club over zijn contract, wat leidde tot speculaties over zijn toekomst.

In september 2023 maakte Hwang uiteindelijk de overstap naar Rode Ster Belgrado voor een recordbedrag van €5 miljoen, de hoogste transfersom ooit betaald door de Servische club. Bij Rode Ster heeft hij zich opnieuw bewezen als een sleutelspeler, met belangrijke bijdragen in zowel de nationale competitie als in de UEFA Champions League. Zijn vermogen om het spel te dicteren vanuit het middenveld en zijn scherpe inzicht in zowel aanval als verdediging maken hem een gewilde speler op de internationale transfermarkt.

Feyenoord brengt bod uit op Hwang In-beom van Rode Ster Belgrado

Hwang als international van Zuid-Korea

Naast zijn clubcarrière heeft Hwang In-beom ook een indrukwekkende loopbaan opgebouwd in het Zuid-Koreaanse nationale elftal. Hij debuteerde in 2018 voor het seniorenteam en speelde sindsdien meer dan zestig interlands, waarin hij meerdere malen scoorde. Hwang was een cruciale speler tijdens de Aziatische Spelen van 2018, waar hij met Zuid-Korea de gouden medaille won. Deze prestatie leidde ertoe dat hij vervroegd werd vrijgesteld van zijn militaire dienst, een groot privilege in Zuid-Korea. Tijdens het AFC Asian Cup van 2019 viel Hwang opnieuw op door zijn uitstekende spel en werd hij opgenomen in het Team van het Toernooi. Hwang nam ook deel aan het WK 2022 in Qatar, waar hij alle wedstrijden speelde tot en met de achtste finales. Onder bondscoach Paulo Bento werd hij geprezen om zijn leiderschap en inzicht op het veld, wat hem de bijnaam 'Bento's kroonprins' opleverde.

Transfer op Deadline Day

Feyenoord had al langer interesse in de Zuid-Koreaan, maar uiteindelijk kwam de transfer van In-beom pas op Transfer Deadline Day rond. Hij tekent een contract voor vier jaar tot medio 2028 in Rotterdam en zal rugnummer vier gaan dragen. Brian Priske zou echter de komende tijd nog niet gebruik kunnen maken van de diensten van zijn nieuwe middenvelder. Doordat In-beom uit Zuid-Korea komt heeft hij een werkvergunning nodig en deze verkrijgen duurt langer dan normaal. 

Bekijk hieronder een video waarin de kwaliteiten van Hwang worden tentoongesteld.