Terugkeer Eriksen naar Ajax voorlopig niet aan de orde: "Hij blijft bij United"

Terugkeer Eriksen naar Ajax voorlopig niet aan de orde: "Hij blijft bij United"
2 september om 13:08

Christian Eriksen keert voorlopig niet terug naar Ajax. In een interview met Voetbal International bevestigt zijn zaakwaarnemer Martin Schoots dat de middenvelder bij Manchester United blijft. Ondanks geruchten over een mogelijke terugkeer naar de Johan Cruijff Arena, heeft Ajax deze zomer geen concreet bod uitgebracht.

Ajax was op zoek naar een creatieve middenvelder en Eriksen stond daarbij op de radar. De Deense spelmaker heeft echter besloten om in Manchester te blijven, ook al staat hij onder Erik ten Hag niet meer vast in de basis. "Er is belangstelling van verschillende kanten geweest voor Christian, maar hij blijft bij Manchester United", zegt Schoots. "Opties in de Arabische wereld, Turkije en de MLS vielen al bij voorbaat af, omdat Christian en zijn gezin in West-Europa willen blijven."

Schoots benadrukt dat een terugkeer naar Ajax deze zomer geen serieuze optie was. "In januari heeft Ajax geïnformeerd, maar dat was te vroeg. Deze zomer werd de vraag niet gesteld, dus was het geen item", legt hij uit. "Christian heeft er vertrouwen in genoeg speelminuten te krijgen bij Manchester United. De club speelt de komende maanden iedere drie dagen, dus hij zal nog belangrijk zijn."

Met deze bevestiging komt er voorlopig een einde aan de speculaties rondom Eriksen en een mogelijke terugkeer naar Ajax. De Deen richt zich nu volledig op zijn avontuur bij Manchester United.