'Deco bood Frenkie aan bij verschillende clubs: speler weigerde te vertrekken'

'Deco bood Frenkie aan bij verschillende clubs: speler weigerde te vertrekken'
2 september om 15:43

Bij FC Barcelona heerst momenteel veel onrust, vooral rond Frenkie de Jong en zijn moeizame relatie met voorzitter Joan Laporta. Volgens het Spaanse Sport voelt De Jong zich al lange tijd misleid door Laporta, die de Nederlandse middenvelder liever zou verkopen. Deze gespannen relatie stamt uit het feit dat De Jong een aankoop is van de vorige voorzitter en geen connecties heeft met invloedrijke agenten zoals Jorge Mendes of Pini Zahavi.

Sport meldt dat Deco, technisch directeur van Barcelona, De Jong bij verschillende Europese clubs heeft aangeboden. De Jong weigerde echter om te vertrekken. Daarnaast kampt hij met blessures, waardoor zijn transferkansen verder afnemen. Dit leverde niet alleen frustratie op bij Deco, maar verzwakte ook zijn positie binnen de club. Ondanks zijn inspanningen blijft de situatie rond De Jong en andere spelers zoals Ronald Araújo en Ansu Fati problematisch.

De voortdurende strijd tussen de sportieve ambities van Deco en de financiële beperkingen van de club maakt het werk voor de Portugees zeer moeilijk. Hij overweegt naar verluidt daarom zijn toekomst bij Barcelona, omdat hij naar eigen zeggen nooit met volledige vrijheid heeft kunnen opereren. Ondertussen is De Jong wél één van de aanvoerders van het Barcelona onder trainer Hansi Flick.