Dit zegt technisch directeur Earnest Stewart over de transferzomer van PSV

Dit zegt technisch directeur Earnest Stewart over de transferzomer van PSV

3 september om 12:55

In een uitgebreid interview met Voetbal International reflecteert technisch directeur Earnest Stewart van PSV op de roerige transferzomer. Ondanks de uitdagingen en de soms frustrerende onderhandelingen, toont Stewart zich tevreden over de versterkingen die PSV wist binnen te halen en het behoud van belangrijke spelers. "Het is echt trekken en duwen geweest. Niet alleen voor mij, maar ook voor een hoop collega's om ons heen", vertelt Stewart.

Een belangrijke aanwinst voor PSV is Rick Karsdorp, die transfervrij naar Eindhoven kwam na een lange periode bij AS Roma. Stewart benadrukt dat Karsdorp niet alleen verdedigend, maar ook aanvallend zijn mannetje staat. "Rick is een speler die een lange tijd in Italië heeft gespeeld en daar anders heeft leren verdedigen. Maar hij is aanvallend ingesteld, hij komt er ook graag overheen en hij is goed in de combinatie." Deze veelzijdigheid maakt hem volgens Stewart een waardevolle toevoeging aan de selectie, zeker nu Jordan Teze de club heeft verlaten voor AS Monaco.

Niet gelukt om CL-waardige spelers met ervaring aan te trekken
Stewart gaat ook in op de keuzes die gemaakt zijn rondom de andere versterkingen. Zo erkent hij dat het niet gelukt is om Champions League-waardige spelers met ervaring aan te trekken, zoals Ko Itakura of Sepp van den Berg, vanwege de hoge prijzen. "Voor Nederlandse begrippen is het dan niet meer te doen", vertelt Stewart. Toch is hij tevreden met de komst van jong talent zoals Adamo Nagalo, die hij ziet als een veelbelovende toevoeging aan de achterhoede.

PSV weet voornaamste sterkhouders te behouden
Een belangrijk punt in de transferzomer was tevens het behoud van PSV's kroonjuwelen, waaronder Johan Bakayoko, Joey Veerman en Jerdy Schouten. Stewart legt uit dat PSV bewust hoge prijskaartjes aan deze spelers heeft gehangen. "Maar dat lijkt mij niet meer dan logisch als je zo kampioen bent geworden." Het vasthouden aan deze prijzen, ondanks de interesse van andere clubs, was volgens Stewart essentieel om PSV's ambities te waarborgen. "Nee, het was zeker geen uitverkoop. Maar ik weet niet of ik hiermee naar spelers en hun omgeving signalen heb afgegeven. Dat heeft niets met mij te maken, maar met onze directie."

"Gewoon op 1 augustus die markt dicht"
Stewart sluit af met zijn visie op de transferperiode in het algemeen. Hij pleit voor een eerdere sluiting van de markt, om de rust binnen de clubs te bewaren. "Ik snap niet wat we elkaar allemaal aan doen. Gewoon op 1 augustus die markt dicht, in elk geval voor de start van de competities. Dit is voor niemand leuk."