Dit zegt Raphinha over de mentale gezondheid in de voetbalwereld

Dit zegt Raphinha over de mentale gezondheid in de voetbalwereld
3 september om 19:30

Raphinha heeft in een interview met Tu Dirás openhartig gesproken over de mentale druk die het leven als profvoetballer met zich meebrengt. De Braziliaan, die nu uitkomt voor Barcelona, geeft aan meerdere keren te hebben gedacht aan stoppen met voetbal.

"Voetbal is een beroep dat je kapot maakt", aldus Raphinha. "Ik heb momenten gehad waarop ik thuiskwam en niet zeker wist of ik de volgende ochtend zou opstaan om te gaan trainen. Ik heb veel gehuild en krijg psychologische hulp, omdat ik heb ervaren dat dat heel belangrijk is", laat de aanvaller weten aan Tu Diras.

Raphinha kwam naar FC Barcelona voor vijftig miljoen euro, maar wist in zijn eerste twee seizoenen de verwachtingen niet waar te maken. De aanvaller benadrukt in het interview dat het cruciaal is om goed voor jezelf te zorgen om te voorkomen dat je in een depressie belandt. "Als je wil slagen in de voetballerij, mag je nooit opgeven. Ik heb veel redenen gehad om op te geven, het voetbal opzij te zetten en verder te gaan met mijn leven."

Ondanks de uitdagingen heeft hij doorgezet en behoort hij nu tot de sterspelers onder trainer Hansi Flick bij Barcelona. De Braziliaan is zelfs benoemd tot een van de aanvoerders van het team, iets wat hij nooit had verwacht gezien de eerdere berichten dat hij mocht vertrekken.