Zo verliep de transfersoap van Omgba, die NAC verruilt voor KAA Gent

Zo verliep de transfersoap van Omgba, die NAC verruilt voor KAA Gent

4 september om 20:33
Laatste update: 4 september om 20:33

Aimé Omgba heeft eindelijk zijn transfer naar AA Gent afgerond. De aanvallende middenvelder van NAC Breda vertrekt naar de Belgische club voor een aanzienlijk lager bedrag dan oorspronkelijk was afgesproken. VoetbalNieuws.nl vertelt je meer over de langdurige transfersoap die nu ten einde is. 

De soap begon anderhalve maand geleden toen NAC en AA Gent een akkoord bereikten over de transfer van Omgba. De deal zou resulteren in een recordbedrag van 3,4 miljoen euro voor NAC en alles leek in kannen en kruiken. Omgba kwam echter niet door de medische keuring, waarna Gent gebruik maakte van ontbindende voorwaarden om onder de deal uit te komen. Dit alles leidde tot een conflict tussen de betrokken partijen.

Omgba reageerde woedend op de gang van zaken en verliet zonder toestemming het trainingskamp van NAC. Hij werd teruggezet naar de beloften en meldde zich vervolgens ziek. Zijn entourage dreigde met een arbitragezaak om hem alsnog weg te krijgen uit Breda. Uiteindelijk werd deze zaak vorige week behandeld door de arbitragecommissie van de KNVB.

Ongeldige optie in het contract van Omgba

De commissie oordeelde dat de optie die NAC had gelicht in Omgba’s contract ongeldig was, waardoor zijn contract na dit seizoen zou aflopen. Dit zette NAC in een lastige positie, aangezien Omgba anders transfervrij zou vertrekken. AA Gent toonde zich echter bereid om een nieuwe deal te sluiten, wat leidde tot een akkoord voor een transfersom van één miljoen euro, met een bonus van 250.000 euro en een doorverkooppercentage van tien procent. 

Omgba zal voor vier seizoenen tekenen bij de Belgische club. Hiermee komt er een einde aan een tumultueuze periode voor de jonge middenvelder, die nu zijn carrière voortzet bij de Belgische club. Omgba zal wel eerst geopereerd moeten worden en vervolgens moet revalideren voordat hij zijn debuut kan gaan maken voor KAA Gent.