'Evaluatie Te Kloese staat op de planning na turbulente transferzomer'

'Evaluatie Te Kloese staat op de planning na turbulente transferzomer'
3 september om 23:55

De dubbele rol bij Feyenoord van Dennis te Kloese, waarbij hij zowel algemeen directeur als technisch directeur is, staat ter discussie. Dit werd besproken door Martijn Krabbendam, clubwatcher van Voetbal International, tijdens Voetbalpraat op ESPN.

"Vorig jaar vervulde hij ook beide functies", legt Krabbendam uit. "Toen was er een hoofdtrainer (Arne Slot, red.) die alles strak in de gaten hield. Nu heeft hij een trainer (Brian Priske, red.) die meer ondersteuning nodig had. Die steun heeft hij ook wel gekregen.

Hoewel Krabbendam de transferperiode van Feyenoord niet als mislukt beschouwt verwacht hij wel dat de Rotterdammers kritisch naar het werk van Te Kloese gaan kijken. De clubwatcher is van mening dat Te Kloese niet beide posities tegelijkertijd kan blijven bekleden. "Het is simpelweg niet te doen, je kunt de rol van technisch directeur er niet even bij nemen," stelt Krabbendam. Hij verwacht dat Feyenoord deze situatie gaat evalueren, vooral na deze transferperiode.

Krabbendam denkt dat Te Kloese liever de technische zaken blijft doen. "Als dat zo is, moet Feyenoord op zoek naar een nieuwe algemeen directeur." De naam van Robert Eenhoorn, die aan het eind van het seizoen bij AZ vertrekt, komt in beeld. "Hoewel ik niet denk dat Eenhoorn nu al naar Feyenoord zal komen, zie ik het in de toekomst wel gebeuren."