'Onvrede bij Feyenoord groeit: Te Kloese negeerde steeds vaker scoutingsadvies'

'Onvrede bij Feyenoord groeit: Te Kloese negeerde steeds vaker scoutingsadvies'
3 september om 16:21

Na een roerige transferzomer bij Feyenoord is de kritiek op algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese sterk toegenomen. De club slaagde er niet in om essentiële versterkingen binnen te halen, en volgens Feyenoord-watcher Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad, klinkt er intern steeds meer onvrede over het beleid van Te Kloese.

Feyenoord had dringend behoefte aan een nieuwe rechterspits en een controlerende middenvelder, maar beide posities bleven onbezet. De club haalde wel spelers zoals Jordan Lotomba als vervanger voor Lutsharel Geertruida en de jonge Zuid-Koreaan Hwang In-Beom, maar deze bleken niet de directe versterkingen die Feyenoord nodig had. "Het repareren van de selectie bleek al moeilijk genoeg, laat staan de ploeg versterken", merkt Gouka op. De gemiste transfer van Assane Diao, die op het laatste moment niet doorging, illustreert de chaotische aanpak van de afgelopen transferperiode.

"Te Kloese legt suggesties van scoutingsafdeling te vaak naast zich neer"
Te Kloese's werkwijze ligt nu onder een vergrootglas. Gouka stelt dat Te Kloese, ondanks zijn grote verantwoordelijkheid, weinig open lijkt te staan voor advies. "Intern klonken er deze maand steeds vaker geluiden dat Te Kloese suggesties van zijn scoutingsafdeling te vaak naast zich neerlegt", schrijft Gouka. Hierdoor werden de laatste dagen van de transferwindow gekenmerkt door paniek en mislukte deals, zoals de vergeefse pogingen om Mads Bistrup en Andreas Skov Olsen naar Rotterdam te halen.

De situatie roept twijfels op over Te Kloese's vermogen om Feyenoord te leiden in een tijd waarin de verwachtingen hoger zijn dan ooit. "Plaatsnemen op de bagagedrager achter de fietsende Slot is iets heel anders dan zelf tegen de wind in moeten trappen", stelt Gouka. Waar Arne Slot met beperkte middelen prijzen wist te winnen, lijkt het huidige Feyenoord moeite te hebben om dat succes voort te zetten, ondanks de grotere financiële middelen.

Feyenoord moet zich afvragen of de huidige structuur, waarbij één directeur verschillende portefeuilles beheert, nog wel toereikend is voor een club met ambities in de Champions League, aldus Gouka. De chaotische en teleurstellende afloop van de transferperiode wijst erop dat er veranderingen nodig zijn om blijvend succes te garanderen.