Waar kan je het WK zaalvoetbal kijken?

Waar kijk je naar het WK zaalvoetbal in Oezbekistan met Nederland?

14 september om 09:15
Laatste update: 14 september om 09:15

Vanaf begin september staat het Wereldkampioenschap zaalvoetbal op het programma. In Oezbekistan zal ook het Nederlands elftal deelnemen. Waar kan je het gehele toernooi volgen? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Voor het eerst sinds 2000 kwalificeerde Nederland zich voor het WK zaalvoetbal. Na een krankzinnig tweeluik tegen Finland werd uiteindelijk gewonnen na strafschoppen. De heenwedstrijd eindigde in 1-1, waarna het in Finland 4-4 stond na verlening. Het toernooi zal in Oezbekistan gehouden worden en daarmee is het voor het eerst dat een Centraal-Aziatisch land het toernooi mag organiseren.

Waar en hoe kijk je naar het WK zaalvoetbal?

Het toernooi begint op 14 september en zal tot 6 oktober duren. Oranje zal vanaf het begin actief zijn, want Nederland mag het toernooi openen op de eerste speeldag. Gastland Oezbekistan zal daarin de tegenstander zijn. In Nederland is er geen enkele zender die de rechten voor het toernooi heeft gekocht en daarom zullen de wedstrijden niet live te zien zijn op televisie. Toch is er een mogelijkheid om het toernooi te volgen door een gratis account aan te maken op UEFA.tv. De rechten zijn wel beschikbaar gesteld voor de Europese voetbalbond en deze zal de wedstrijden dan ook in zijn volledigheid uitzenden. Toch zal ook de NOS buiten de televisie om verslag doen van het toernooi. De wedstrijden zijn online te volgen en soms via een themakanaal. Via NOS.nl zijn de livestreams te vinden.