Zo verliep de voorbereiding van het WK zaalvoetbal voor Nederland

Hoe verloopt de voorbereiding van het WK zaalvoetbal voor Nederland?
14 september om 10:50
Laatste update: 14 september om 10:50

Het Wereldkampioenschap zaalvoetbal staat voor de deur. Nederland is er voor het eerst sinds 2000 bij en dus werkt de ploeg hard toe naar het toernooi in Oezbekistan. Hoe verliep de voorbereiding? VoetbalNieuws.nl zet de resultaten op een rij.

Waar het voetbalseizoen in Nederland alweer begonnen is zal het zaalvoetbalseizoen even op zich moeten laten wachten. Oranje kwalificeerde zich na een bloedstollende penaltyreeks voor het toernooi in Oezbekistan. Het is de eerste keer in 24 jaar tijd dat het lukte. De selectie van de Spanjaard Miguel Andrés Moreno, die bondscoach is van de zaalvoetbalmannen, is al langer bekend en dus is ook de oefencampagne in volle gang.

Hoe verloopt de voorbereiding van Oranje op het WK zaalvoetbal?

Nederland speelde vier oefenwedstrijden in voorbereiding op het WK. Drie keer had Oranje het zeer moeilijk, want zowel Marokko, Spanje en Venezuela kwalificeerde zich ook voor het Wereldkampioenschap. Een overwinning boeken lukte de formatie niet, maar tegen de Zuid-Amerikanen ging het beter dan tegen Marokko. Op 28 augustus werd er kansloos met 5-0 verloren, terwijl het duel tegen Venezuela met 3-5 werd verloren. Tegen nummer twee van de wereld Spanje werd het uiteindelijk de monsteruitslag van 0-10 en tegen Tadzjikistan werd nipter verloren.

Woensdag 28 augustus: Marokko - Nederland (5-0)
Vrijdag 30 augustus: Nederland - Venezuela (3-5)
Zaterdag 7 september: Nederland - Spanje (0-10)
Zondag 8 september: Tadzjikistan - Nederland (4-3)