Vertraging bij de transfer van Steven Bergwijn kan Ajax-transfer laten mislukken

AD: Saudische vertraging kan Ajax te das om doen in Sulemana-soap

4 september om 17:55
Laatste update: 4 september om 17:55

Ajax leeft nog altijd tussen hoop en vrees voor de transfer van Kamaldeen Sulemana. Echter zou vertraging bij de transfer van Steven Bergwijn juist roet in het eten kunnen gooien. Nog altijd wachten de Amsterdammers op uitsluitsel van de FIFA.

'Wat zeker is, is de enorme tijdsdruk die de vertraging van de overstap van Bergwijn opleverde', schrijft het Algemeen Dagblad. De Nederlandse krant denk dat de vertraging in de deal met de Saudische-club Al-Ittihad ervoor gezorgd heeft dat de deal nog altijd niet bevestigd is. 'Ajax hoopte en verwachtte die rond elf uur ’s avonds af te ronden. Het uur daarna was dan waarschijnlijk voldoende geweest om Sulemana erdoor te krijgen. Doordat de Saoedi’s steeds langer nodig bleken te hebben, had Ajax steeds minder tijd.'

Ajax heeft vervolgens een brief bij de FIFA neergelegd waarin gevraagd wordt om tekst en uitleg. Het systeem van de wereldvoetbalbond gooide namelijk roet in het eten. De Amsterdammers hadden alle papieren op tijd, maar toch gaf het FIFA-matchingssysteem geen directe goedkeuring. Momenteel is het daarom nog altijd onduidelijk of de transfer kan plaatsvinden.

Sulemana moet de opvolger worden van Bergwijn in de Johan Cruijff Arena. Ajax heeft een akkoord voor een huurdeal met Southampton waarin ook een optie tot koop is bedongen. Bergwijn daarentegen vertrok voor 21 miljoen en een miljoenensalaris naar Al-Ittihad. Hoewel de transfer ongelofelijk lucratief is geweest voor beide partijen kan Bergwijn zijn vorige werkgever ook in de problemen hebben geholpen.