Deze linksbuitens kan Ajax nog transfervrij ophalen na het mislopen van Sulemana

Deze linksbuitens kan Ajax nog transfervrij ophalen na het mislopen van Sulemana
9 september om 10:05
Laatste update: 9 september om 10:05

Nadat de FIFA een streep zette door de komst van Kamaldeen Sulemana naar Ajax keken de Amsterdammers rond op de transfervrije markt. Younes Namli was in gesprek, maar besloot uiteindelijk toch weer te tekenen bij PEC Zwolle. Welke opties zijn nog over? VoetbalNieuws.nl zet de mogelijke opties op een rijtje. 

Deze linksbuitens kan Ajax nog transfervrij ophalen

Ivan Cavalairo (laatste club: LOSC Lille)
Ivan Perisic (laatste club: Hajduk Split)
Jesé Rodriguez (laatste club: Coritiba FC) 
Ahmed Musa, voormalig VVV-Venlo (laatste club: Sivasspor)
Memphis Depay (laatste club: Atlético Madrid)
Anthony Martial (laatste club: Manchester United)
Robin Quaison (laatste club: Al-Ettifaq)
Adam Ounas (laatste club: LOSC Lille)
Carlos Vela (laatste club: Los Angeles FC)

De lijst, die door ESPN is samengesteld, kent enkele interessante namen. Zo zou Memphis Depay zijn voetbalcarrière nieuw lezen kunnen inblazen bij de Amsterdammers. Echter lijkt Memphis op weg naar Brazilië nadat hij medische testen onderging bij Corinthians. Ook M'Baye Niang en Namli verdwenen van de lijst. Laatstgenoemde blijft in de Eredivisie voetballen, maar zal dat in Zwolle gaan doen. Niang tekende in Marokko bij Wydad Casablanca.

Slechts enkele namen blijven dus over. Anthony Martial en Ivan Perisic springen beide meteen in het oog. De Fransman mocht na negen jaar vertrekken bij Manchester United, maar kan nog altijd niet een nieuwe werkgever vinden. Perisic kwam in een clash bij zijn jeugdclub Hajduk Split en kon zijn contract inleveren na een conflict met trainer Gennaro Gattuso. Carlos Vela, met een verleden bij Arsenal en Real Sociedad, is ook nog altijd beschikbaar.