Dit zegt Te Kloese over de mislukte transfer van Assane Diao naar Feyenoord

Dit zegt Te Kloese over de mislukte transfer van Assane Diao naar Feyenoord

5 september om 14:29

In de laatste uren van de zomerse transferperiode probeerde Feyenoord nog om de achttienjarige Assane Diao van Real Betis binnen te halen. De jonge Spaanse aanvaller was al in Rotterdam voor medische keuringen, maar op het allerlaatste moment ging de deal toch niet door. Feyenoord-directeur Dennis te Kloese gaf in een interview met ESPN aan dat dit een flinke teleurstelling was voor de club.

"Het is zeker balen dat de transfer van Assane Diao niet is doorgegaan", vertelt Te Kloese. "We hebben veel tijd, geld en energie gestoken in deze transfer." Feyenoord had gehoopt om met Diao een jong talent aan de selectie toe te voegen dat op termijn een grote waarde kon worden voor het team. Ondanks het mislukken van de deal blijft de club vastberaden om dit soort spelers in de toekomst aan te trekken.

Het binnenhalen van jonge talenten als Diao past binnen de strategie van Feyenoord, waarbij de club zich wil versterken met veelbelovende spelers voor de lange termijn. Volgens Te Kloese toont het feit dat de club dichtbij zo'n transfer was aan dat Feyenoord zich inmiddels goed heeft gepositioneerd in de Europese markt. "We zitten op poleposition om dit soort jongens in de toekomst wél te kunnen halen", aldus de directeur.

Ondanks de teleurstelling biedt de huidige selectie nog voldoende mogelijkheden voor succes. De focus blijft volgens Te Kloese dan ook op het behouden van een stabiele en competitieve ploeg. Met spelers als Santiago Gimenez en de nieuwe aanwinsten heeft Feyenoord nog steeds genoeg kwaliteit om zowel in de Eredivisie als in Europa mee te doen voor de prijzen. "We hebben goede stappen gezet, en nu kijken we vooruit naar het nieuwe seizoen."