'Hierom heeft Feyenoord niet kunnen doorpakken op de zomerse transfermarkt'

'Hierom heeft Feyenoord niet kunnen doorpakken op de zomerse transfermarkt'
4 september om 06:35
Laatste update: 4 september om 06:35

Volgens Voetbal International verliep de transferzomer van Feyenoord allesbehalve vlekkeloos. Directeur Dennis te Kloese stond voor een aantal grote uitdagingen, maar slaagde er niet in om alle gewenste versterkingen binnen te halen. Vooral de zoektocht naar een controlerende middenvelder en een rechtsbuiten leverde uiteindelijk niets op, ondanks intensieve pogingen tot het laatste moment. Dat zorgde voor knelpunten binnen de selectie van trainer Brian Priske.

'Traoré was beoogde nieuwe controleur'
De club had zijn zinnen gezet op Boubacar Traoré van Wolverhampton Wanderers als ideale versterking voor het middenveld. De Malinees had ervaring in de Premier League en paste perfect in het profiel dat Te Kloese zocht. "Traoré is voor Feyenoord een kant-en-klare speler, met 38 wedstrijden in de Premier League in de benen", schrijft Martijn Krabbendam in de reconstructie. De deal leek in kannen en kruiken, maar Traoré raakte geblesseerd in de League Cup, wat de onderhandelingen bemoeilijkte. Uiteindelijk stond de transfer op losse schroeven, en besloot Feyenoord af te zien van de komst van de middenvelder.

'Brugge gaf geen groen licht voor transfer Skov Olsen'
Op de rechtsbuitenpositie richtte Feyenoord zich op Andreas Skov Olsen van Club Brugge. Deze Deense aanvaller zou de gewenste creativiteit en scorend vermogen kunnen brengen, maar Brugge wilde hun sterspeler niet laten gaan. "Te Kloese kan zijn oren niet geloven als hij het 'nee' hoort van Club. De Belgen willen hun sterspeler liever zelf houden." Ondanks dat Feyenoord bereid was om diep in de buidel te tasten en het eigen transferrecord te breken, gaf Brugge geen groen licht voor de transfer.

'Onderhandelingen met alternatief Diao verliepen traag'
Als alternatief voor Skov Olsen probeerde Te Kloese op de laatste dag van de transferperiode Assane Diao van Real Betis te halen. Deze negentienjarige Spaanse jeugdinternational stond bekend om zijn snelheid en agressieve druk zetten, maar de onderhandelingen verliepen traag. Uiteindelijk lukte het Feyenoord niet om de papieren op tijd in te leveren, waardoor ook deze deal niet doorging.

'Behouden Hancko en Gimenez wordt gezien als winst'
De mislukte transfers laten Feyenoord met een smalle selectie achter. Trainer Priske zag zijn spelmaker Calvin Stengs uitvallen met een knieblessure en kon geen beroep meer doen op Yankuba Minteh, die Feyenoord na zijn huurperiode verliet. Ondanks deze tegenslagen ziet Te Kloese het vasthouden van sleutelspelers als Dávid Hancko en Santiago Gimenez als winst. Vooral Gimenez, die in de belangstelling stond van Nottingham Forest, besloot zelf bij Feyenoord te blijven, mede door de adviezen van zijn vader. "Bij twijfel, niet doen", zo luidde het advies dat de Mexicaanse spits kreeg.

Ondanks het mislopen van de gewenste versterkingen voor cruciale posities, heeft Feyenoord zich wel in de breedte kunnen versterken. De vraag blijft echter of deze selectie sterk genoeg is om de ambities van de club waar te maken​.