Met dit iconische rugnummer gaat Bergwijn spelen bij Al-Ittihad

Met dit iconische rugnummer gaat Bergwijn spelen bij Al-Ittihad

5 september om 21:22
Laatste update: 5 september om 21:31

Steven Bergwijn is officieel gepresenteerd door Al-Ittihad en heeft rugnummer 34 gekozen, een eerbetoon aan zijn jeugdvriend Abdelhak Nouri. Bergwijn vertrok op de laatste dag van de transferperiode van Ajax naar de Saudische club.

Het rugnummer 34, dat Nouri droeg tijdens zijn debuut bij Ajax, heeft een speciale betekenis voor Bergwijn. De aanvaller en Nouri waren sinds hun jeugd bij Ajax bevriend. Na de tragische gebeurtenis in 2017, waarbij Nouri blijvende hersenschade opliep, hebben verschillende voetballers rugnummer 34 gedragen ter ere van hem. Bergwijn koos bij Ajax al voor dit nummer bij zijn presentatie en heeft het nu meegenomen naar Al-Ittihad.

Welke spelers hebben met rugnummer 34 gespeeld om Nouri te eren?

In het verleden hebben onder andere Donny van de Beek bij Manchester United en Ricardo van Rhijn bij FC Emmen, het shirtnummer van Nouri gedragen. Op dit moment spelen Tarik Tissoudali bij PAOK, Joël Veltman bij Brighton & Hove Albion en Sofyan Amrabat bij Fenerbahçe met het nummer van Nouri op hun shirt.

Bij de Saudische club wordt Bergwijn teamgenoot van sterren als Karim Benzema en N’Golo Kanté. Hoewel hij nog geen wedstrijd heeft gespeeld, wordt zijn komst door Al-Ittihad al ‘iconisch’ genoemd.