Historische overwinning voor San Marino: dit is laatste keer dat het land won

Historische overwinning voor San Marino: dit is de laatste keer dat het land won

5 september om 22:50
Laatste update: 5 september om 22:52

San Marino won donderdagavond met 1-0 van Liechtenstein. Het is voor de dwergstaat een historische overwinning, want het is pas de tweede overwinning van het land ooit. 

San Marino won donderdag voor de tweede keer in de geschiedenis een interland, nadat zij 142 wedstrijden achter elkaar verloren. Het land staat bekend om de grote nederlagen tegen toplanden, zoals de 0-13 tegen Duitsland in 2006, maar wist nu een zeldzame overwinning te boeken tegen Liechtenstein. Sinds de start van hun deelname aan internationale toernooien hebben ze zich nog nooit gekwalificeerd voor een WK of EK. Meestal eindigt het met zware nederlagen, zoals de 10-0 tegen Polen en de 11-0 tegen Nederland in 2011.

Wanneer won San Marino voor het laatst een voetbalwedstrijd? 

San Marino's eerste overwinning werd geboekt in 2004, toen zij met 1-0 wisten te winnen van Liechtenstein. Na jaren van teleurstellende resultaten wisten de San Marinezen vanavond voor de tweede keer ooit te zegevieren. Deze overwinning zal de spelers en fans van San Marino enige hoop en trots geven te midden van hun doorgaans moeizame voetbalseizoen.