Wie is Anton Miranchuk, de Russische international die Ajax en Feyenoord volgden?

Wie is Anton Miranchuk, de Russische international die Ajax en Feyenoord volgden?
10 september om 13:35
Laatste update: 10 september om 13:35

Ajax en Feyenoord hadden volgens Russische bronnen interesse in Anton Miranchuk. De Rus zat enige tijd zonder club, nadat hij zijn contract bij Lokomotiv Moskou niet verlengde. Inmiddels heeft Miranchuk echter gekozen voor een transfer naar het Zwitserse FC Sion, waardoor de interesse van de Nederlandse topclubs verviel. Wie is deze speler precies? VoetbalNieuws schetst een portret!

Wie is Anton Miranchuk?

Anton Andreyevich Miranchuk, geboren op 17 oktober 1995 in Slavyansk-na-Kubani, Rusland, is een aanvallende middenvelder die ook voor het nationale team van Rusland speelt. Samen met zijn tweelingbroer Aleksei begon hij zijn carrière bij Spartak Moskou. Na zijn vertrek daar, zette hij zijn ontwikkeling voort bij Lokomotiv Moskou, waar hij in 2013 zijn debuut maakte.

Miranchuk speelde een belangrijke rol bij Lokomotiv in zowel de nationale competitie als de Champions League. Hij werd in 2016 kort uitgeleend aan Levadia Tallinn, waar hij 14 doelpunten maakte in één seizoen. Bij zijn terugkeer naar Lokomotiv bleef hij indruk maken, onder andere met goals tegen Bayern München en Atlético Madrid in de Champions League.

Interlandcarrière Miranchuk

Op internationaal niveau debuteerde Miranchuk in 2017 voor Rusland en was hij onderdeel van de selectie tijdens het WK 2018. Met 29 interlands is hij een vaste waarde voor Rusland. Zijn techniek en scorend vermogen maakten hem een interessante optie voor clubs als Ajax en Feyenoord. Ondanks zijn kwaliteiten kozen de Rotterdammers uiteindelijk niet voor de Rus, onder andere vanwege de politieke situatie en zijn leeftijd. Miranchuk speelt nu voor FC Sion in Zwitserland.