Bergwijn haalt hard uit naar Koeman: 'Met iemand die me zo neerzet, ben ik klaar'

Bergwijn haalt hard uit naar Koeman: 'Met iemand die me zo neerzet, ben ik klaar'
6 september om 07:04
Laatste update: 6 september om 07:06

Steven Bergwijn heeft bikkelhard uitgehaald naar Ronald Koeman. De aanvaller wil onder de huidige bondscoach niet meer in Oranje spelen en kan het niet vinden in de uitspraken van de oefenmeester.

Koeman stelde afgelopen week dat Bergwijn zijn sportieve aspiraties aan de kant zette door een lucratieve overstap te maken naar Al-Ittihad. De bondscoach vertelde eveneens dat Bergwijn niet meer op een uitnodiging hoeft te rekenen in de toekomst, maar daar zit de aanvaller zelf ook niet op te wachten. "Als hij een betrokken bondscoach was geweest, dan had hij me eerst gebeld. Nu moest ik het vanaf de tv vernemen. Ik heb het altijd een eer gevonden om voor Oranje uit te komen. Maar onder deze bondscoach wil ik dat niet meer. Met iemand die me bewust zo neerzet in de media ben ik klaar. Maar wie weet als er in de toekomst een nieuwe bondscoach komt", begint Bergwijn tegenover De Telegraaf.

Het irriteert Bergwijn dat Koeman in de media negatief is over zijn eigen spelers. "Het is gewoon een feit, want eerder had hij al publiekelijk een mening over Brobbey, die ook niet leuk was en waarvan hij later zei dat het niet handig was. Zo ga je niet met je eigen spelers om. Als hij zo doorgaat, dan verliest hij al zijn geloofwaardigheid."

Het stoort Bergwijn dat het volgens Koeman enkel een stap om het geld is. "Dat hij zei dat het geen sportieve stap was, blablabla. Ik kan hem verzekeren dat de competitie in Saoedi-Arabië beter is dan die in Nederland. Kijk welke topspelers daar voetballen. Dus de ene speler moet weg uit de Eredivisie om zich door te ontwikkelen en ik moet blijven? Juist. De bondscoach weet heel goed dat de competitie in Saoedi-Arabië een prima niveau heeft."