Nieuwe politie-staking op komst: deze Eredivisiewedstrijd gaat mogelijk niet door

Nieuwe politie-staking op komst: deze Eredivisiewedstrijd gaat mogelijk niet door
6 september om 09:25

De politie blijft actie voeren voor een betere pensioenregeling. Agenten zijn al enkele keren afwezig bij wedstrijden van de Eredivisie en onder meer De Klassieker werd er al door uitgesteld. VoetbalNieuws vertelt je wanneer zij weer in actie gaan komen en welke wedstrijd mogelijk niet door gaat.

De politie zet in op een betere Regeling Vervroegd Pensioen Uittreden. Al acht maanden voeren zij acties, maar door het uitblijven van een nieuwe regeling heeft de vakbond onlangs besloten de acties te verharden. Onder meer stakingen bij voetbalwedstrijden zijn onderdeel hiervan en de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax werd al uitgesteld. Dit omdat burgemeester Ahmed Aboutaleb geen vergunning gaf.

Welke wedstrijd gaat mogelijk niet door in verband met nieuwe stakingen?

De politie heeft aangekondigd te gaan staken bij de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht. Dit betekent dat zij tijdens de wedstrijd op een andere locatie samenkomen en niet rondom de Johan Cruijff ArenA te vinden zijn. Het is nu nog maar de vraag of de wedstrijd doorgang kan vinden. Burgemeester Femke Halsema zal samen met de politie en het Openbaar Ministerie moeten beslissen of de wedstrijd doorgang kan vinden. Die kans is klein aangezien Ajax tegen FC staat te boek staat als een risicoduel.